DIY – Speculaas

Al vroeg in het jaar liggen de kruidnootjes, pepernoten en al het andere Sint snoepgoed in de schappen. Ieder jaar weer kijk ik er naar uit, want vind vooral de kruidnootjes en gevulde speculaas ontzettend lekker! Sinterklaas vier ik zelf eigenlijk nooit, maar dat wil niet zeggen dat ik het snoepgoed ook laat liggen. In tegendeel! 😉

Dit jaar ga ik het eens anders aanpakken. Ik ga zelf speculaas maken! Wat hebben we er voor nodig:

Ingrediënten

  • 1 el melk
  • 100 g suiker
  • 150 g bloem
  • 75 g boter
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 g bruine basterdsuiker
  • 5 g speculaaspoeder (Dille & Kamille)
  • kruidnagelpoeder
  • nootmuskaat
  • bakvormen (Dille & Kamille)

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verwarm de melk en los de suiker erin op. Maak een kuiltje in de bloem en voeg de boter, bakpoeder, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, nootmuskaat en kruidnagelpoeder naar smaak toe en schenk de warme melk erbij. Meng tot een soepel deeg en laat circa 15 minuten opstijven in de koelkast. Kneed het deeg goed door en rol het uit. Bestuif de speculaasvorm met rijstbloem of maïzena en druk het deeg erin. Snijd het overtollige deeg weg met een mes en haal het deeg uit de vorm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten gaar.

Super easy! Moeten we toch allemaal kunnen maken?! Voor het instructiefilmpje kijk op www.24kitchen.nl.

Veel bakplezier!

Liefs,
Laura

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Femke Blogt
    Okt 23, 2012 @ 19:08:43

    Leuk idee, zelfgemaakte speculaas! Ga ik zeker een keertje doen binnenkort! Bij gebrek aan speculaas in de Engelse winkels 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: