Chocolade cheesecake-cupcakes


Voor 12 stuks.

Wat heb je nodig:

  • 175 gr bloem
  • 20 gr cacao
  • ¾ tl baking soda*
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 175 ml water
  • 2 tl witte azijn
  • ½ tl vanille-essence
  • 150 gr volvette roomkaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gr pure chocoladedruppels

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor 180⁰C. Zet 12 papieren vormpjes in een cupcakevorm.
  2. Zeef de bloem, cacao en de baking soda boven een grote kom. Roer 150 gram van de suiker erdoor. Voeg de olie, het water, de azijn en vanille-essence toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Klop in een andere kom de resterende suiker, de roomkaas en het ei goed door elkaar. Roer de chocoladedruppels erdoor.
  4. Verdeel het beslag over de vormpjes en schep er een lepel van het roomkaasmengsel op. Bak de cupcakes 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zijn gerezen en stevig aanvoelen. Laat ze op een taartrooster afkoelen.

* Baking Soda is niet hetzelfde als bakpoeder. Je kunt het kopen bij de toko of de natuurvoedingswinkel onder de naam baking soda of natriumbicarbonaat. Bij de drogist wordt het verkocht als zuiveringszout.

Tip: als je geen chocoladedruppels kunt vinden, kan je ook een reep van 100 gr pure chocolade snijden in stukjes. Wel voorzichtig zijn natuurlijk! 😉

Bron: tijdschrift, Cupcake Heaven.
Foto: Amanda Hofman

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: