Lazy Sunday? Chocolade taart is de oplossing!

Duivelse taart

Ingrediënten voor 8 – 10 personen

Voor de taart

  • 170 gr boter
  • 240 gr fijne kristalsuiker
  • 80 gr ongezoet cacaopoeder
  • 300 ml melk
  • 3 eieren
  • 200 gr bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout

Voor de chocoladeganache

  • 200 gr pure chocolade, fijngehakt
  • 30 gr boter, in blokjes
  • 180 ml slagroom

How to bake the cake

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet twee ronde bakvormen (23 cm) in en bleek de bodems met vetvrij papier.
  2. Klop de boter en de suiker tot een bleek en romig geheel. Meng het cacaopoeder en een beetje melk in een andere kom tot een gladde pasta. Klop het mengsel van boter en suiker erdoor. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Zeef dit mengsel en vouw de helft door het chocolademengsel. Roer de rest van de melk door het chocolademengsel en vouw de rest van het bloemmengsel erdoor. Schep het beslag in de bakvormen. Bak de taarthelften ongeveer 25 minuten tot ze zijn gerezen.
  3. Laat de taarthelften 5 minuten afkoelen. Haal ze vervolgens uit de bakvorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.
  4. Doe de chocolade en de boter in een hittebestendige kom. Breng de slagroom tegen het kookpunt en schenk hem over de chocolade en de boter. Laar het geheel 5 minuten staan.
  5. Roer vervolgens tot er een gladde, romige chocoladeganache ontstaat. Laat de ganache afkoelen tot hij glanst en dik genoeg is om de taart mee te bestrijken. Verdeel de helft van de ganache over een taarthelft en leg de andere taarthelft erbovenop. Bestrijk de taart met de rest van de ganache.

Tip van ons:

Als je niet twee dezelfde taartvormen hebt, kun je gerust het beslag in tweeën delen en het dus ook in twee keer bakken met dezelfde springvorm.

Bron: boek, 500 taarten & cakes.
Foto: Amanda Hofman

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: